Thuisdialyse meerzorg

Martine en Wijnstekers

Ik dialyseer thuis met hulp van een dialyseverpleegkundige.

Wilt u of kunt u nog niet volledig zelfstandig thuis dialyseren, dan is Vitaal Thuisdialyse Met Meerzorg een prima oplossing. Een gediplomeerd dialyseverpleegkundige voert de dialyse bij u thuis uit. Samen stelt u de dialysedagen en -tijden naar uw wensen vast.
U hoeft zelf geen opleiding te volgen.

 

Voorwaarden
Met uw behandelend nefroloog bespreekt u of u in aanmerking komt voor thuisdialyse met meerzorg. Wilt u hiervoor in aanmerking komen dan geldt dat
de dialyses goed moeten verlopen zonder veel kans op complicaties, dat u thuis voldoende ruimte heeft om de dialyseapparatuur te plaatsen en om de behandeling uit te kunnen voeren.


Dialysematerialen

U krijgt een dialysemachine, stoel en tafeltje en eventueel andere benodigdheden in bruikleen. Alle materialen die nodig zijn voor de dialysebehandeling, worden bij u thuis bezorgd.


Nazorg

Een maal in de zes weken bezoekt u de polikliniek van uw nefroloog van uw eigen ziekenhuis. Hij evalueert uw behandeling en stelt deze eventueel bij. Er is altijd, ook eventueel 's nachts, een medewerker van vitaal thuisdialyse bereikbaar voor vragen en problemen. Is thuisdialyse even niet mogelijk, dan kunt u tijdelijk in uw eigen dialysecentrum behandeld worden of in het dialysecentrum van VieCuri.